menu

Fotowerken Tunica, mijn Firewall in de Sint Walburgiskerk

Deelproject

Met project 'Tunica - mijn Firewall' wil Pauline haar ambivalente relatie met de online wereld visualiseren; van kwetsbaarheid tot controle houden. 
Pauline koos voor het archetypische kledingstuk tunica om niet alleen een verbinding te maken met ons verre verleden, maar ook met religie (tuniek wordt gedragen door Jezus en heiligen). Als een verwijzing naar een nieuw soort religie die momenteel in opkomst is, het Dataïsme. 
Voor de fotoshoot koos zij de unieke locatie de 13e-eeuwse kapittelkerk De Walburgis.Waar oude religie samenkomt met ‘nieuwe religie’ Dataïsme, de overtuiging dat uiteindelijk alles, ook het leven zelf, niets meer is dan data.

De houdingen en mimiek van Pauline verbeelden een scala aan uitdrukkingen van bijvoorbeeld vlucht, confrontatie, overrulen, twijfel, bescherming, acceptatie maar ook verrassing tot gelatenheid. De Walburgiskerk in gotische bouwstijl, drang naar verticaliteit richting hemel, het kleurenpalet en het licht & schaduw van de kerk zorgen voor de juiste sfeer en versterken haar verhaal.

• Deze fotoshoot is gemaakt in samenwerking met fotografe Ivonne Zijp.

• Pauline heeft het ‘weefsel’ ontwikkeld in samenwerking met TextielLab Tilburg. De professionele werkplaats van het TextielMuseum. Een plek met enorme kennis en kunde in het textiele vakgebied. 
Met dank voor de genereuze subsidie van de gemeente Tilburg, Ministerie van OCW en Provincie Noord Brabant.

• En met dank aan de Walburgiskerk. Meer over de Sint Walburgiskerk