menu
Folding Ambivalence opening 6 juli in Dat Bolwerck-Zutphen

Zaterdag 6 juli 15:00 uur is de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Folding Ambivalence' met werk van Pauline Nijenhuis en  Zeno van den Broek bij Dat Bolwerck in Zutphen

Pauline opent met een indrukwekkende performance, getiteld The Great Hackers Reveal, in samenwerking met de vendeliers van het Schuttersgilde Sint Martinus uit Gaanderen, de tentoonstelling Folding Ambivalence. Tevens is er gelegenheid voor de genodigden om de voor Dat Bolwerck ontwikkelde nieuwe editie van de audio-installatie Raumklang te ervaren, gemaakt door kunstenaars Zeno van den Broek en Robin Koek. En is er gelegenheid om zelf te leren vendelen.

De tentoonstelling loopt tot 1 september 2024. 
*Vanwege het Barokfestival is deze gesloten van 10 t/m 16 juli.

Openingstijden: De exposities zijn vrij toegankelijk van woensdag t/m zondag  tussen 11.00 en 17.00 uur.

Adres: Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen
 

Artist talk ETN European Textile Network - conferentie 2023, te Łódź, Polen

Op de 2e dag van deze conferentie hield Pauline een artist talk over haar nieuwe project: 'Wachtwoord, een vloek of een zegen?" In dit project wil zij de kwetsbaarheid van ons wezen en ons huidige lichaamsbewustzijn onderzoeken, versus de online omgeving.
Ze zette haar eerste stappen in de wereld van het weven, wat tot enkele bijzondere resultaten leidde.
In haar speech, nam ze de bezoeker mee in haar prille ervaringen in de wereld van het weven: met de Jacquard weefmachine van Textiles Zentrum Haslach, waar ze haar eerste  geweven wandkleden naar eigen ontwerp - 'Oops Mistake' en 'Digital Twins' - maakte: Beide in samenwerking met Elisabeth Stötzler en Andreas Selzer (Textiles Zentrum Haslach).
Eveneens jacquard geweven, is een dik wandkleed (200 x 150 cm) met als titel 'Mijn toekomst - naar Pixealte' . Dit onwerp kon ze realiseren dankzij  de medewerking van EE Exclusive Label-Nederland in Heeze.
Tot slot belichtte ze haar work in progress project 'My Firewall' , een machinaal geborduurde tuniek in samenwerking met TextielLab Tilburg. 
My Firewall maakt onderdeel uit van haar onderzoek naar ons virtuele leven. Met dit werk laat ze zien hoe kwetsbaar we als mens zijn voor al het online ‘geweld’.
Haar presentatie in Lódz'werd zeer positief ontvangen.