Hoe = Het Nu begon als Gelderse salontentoonstelling georganiseerd door Peter Nijenhuis. In 2017 nam ACEC het stokje over. Anno 2023 richt Hoe = Het Nu zich op kunst uit de provincies Gelderland en Overijssel. Het doel? Het zichtbaar maken en verbinden van kunst in regio Oost-Nederland.Dit jaar exposeren bijna honderd kunstenaars. Waaronder ook werk van Pauline
Adres ACEC Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Feestelijke opening zaterdag 8 juli v.a. 16.00u.
Open: 8 juli t/m 27 augustus en is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 12.00u tot 17.00u.
Op de 2e dag van deze conferentie hield Pauline een artist talk over haar nieuwe project: 'Wachtwoord, een vloek of een zegen?" In dit project wil zij de kwetsbaarheid van ons wezen en ons huidige lichaamsbewustzijn onderzoeken, versus de online omgeving.
Ze zette haar eerste stappen in de wereld van het weven, wat tot enkele bijzondere resultaten leidde.
In haar speech, nam ze de bezoeker mee in haar prille ervaringen in de wereld van het weven: met de Jacquard weefmachine van Textiles Zentrum Haslach, waar ze haar eerste geweven wandkleden naar eigen ontwerp - 'Oops Mistake' en 'Digital Twins' - maakte: Beide in samenwerking met Elisabeth Stötzler en Andreas Selzer (Textiles Zentrum Haslach).
Eveneens jacquard geweven, is een dik wandkleed (200 x 150 cm) met als titel 'Mijn toekomst - naar Pixealte' . Dit onwerp kon ze realiseren dankzij de medewerking van EE Exclusive Label-Nederland in Heeze.
Tot slot belichtte ze haar work in progress project 'My Firewall' , een machinaal geborduurde tuniek in samenwerking met TextielLab Tilburg.
My Firewall maakt onderdeel uit van haar onderzoek naar ons virtuele leven. Met dit werk laat ze zien hoe kwetsbaar we als mens zijn voor al het online ‘geweld’.
Haar presentatie in Lódz'werd zeer positief ontvangen.
Remastered Art is een nieuwe kunstroming waar kunst uit het verleden, schilderijen, fotografie, keramiek en wantdtextiel door toonaangevende kunstenaars bewerkt zijn. Door een oud schilderij of portret te "remasteren", wordt het leven van dit oude stuk op een innovatieve en duurzame manier verlengd. Oude schilderijen, opgeborgen op zolder door wisselende waardering en smaakverandering, krijgen hierdoor weer een tweede leven!
Wanneer: Van 18 maart tot 8 mei
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00-18.00 uur
zaterdag & zondag 10.00- 17.00 uur
Adres De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweb 117, 1251 AV Laren.Tel 035-8888877
Op uitnodiging van Mobilia Gallery, neemt Pauline met 2 werken deel aan de tentoonstelling ‘Domestic Disturbance’.
De expositie vindt plaats in de gelijknamige galerie in Cambridge (Boston, Massachusetts).
Haar werk werd opgepikt, n.a.v. een artikel op www.textileartist.org over haar project Hand@work.
In de eervolle uitnodiging geven de eigenaren Jo Anne Cooper en Libby Cooper aan: “If the HAND@WORK pieces are still available, we would love to include them in the exhibition. It would truly be a pleasure to have you display your outstanding textiles, highlighting your brilliant technical skills and vibrant work for this event.”
Deelname van de gerenommeerde – vernieuwende – kunstenares Lia Cook, gaf Pauline de stimulans om ‘ja’ te zeggen.
Voor ‘Domestic Disturbance’ worden stukken bijeengebracht die innovatief gebruik van textieltechnieken laten zien.
Ze omvatten een breed scala aan inspirerende onderwerpen, zowel sociaal, politiek, als de schoonheid van de natuur en het leven van alledag.
Mobilia Gallery
www.mobilia-gallery.com
KlimaatExpo ‘22 is de eerste landelijke tentoonstelling, georganiseerd door Stichting ArtWorlds, waarbij kunstenaars gevraagd wordt om uitdrukking te geven aan hun visie op (de) klimaatverandering: “De klimaatcrisis schreeuwt om grote veranderingen, die ons voorstellingsvermogen soms nog te boven gaan. We hebben de verbeeldingskracht van kunstenaars nodig om het onvoorstelbare in beeld te brengen.”
Uit de 2200 inzendingen zijn twee werken van Pauline geselecteerd en op deze tentoonstelling te zien, namelijk het werk Verstoord Evenwicht en Snellandschap Disco.
Informatie expositie
Van 17 september t/m 4 december
De 250 geselecteerde werken zijn op meerdere locaties te zien, te weten in het Academiehuis De Grote Kerk en Museum De Fundatie te Zwolle en Kasteel het Nijenhuis, de Tuinzaal en de beeldentuin in Heino/Wijhe.
Publieksprijs
Deze tentoonstelling kent ook een Publieksprijs. Mocht u Pauline haar werken willen zien en er wellicht zelfs op stemmen; deze zijn te vinden in de Grote Kerk In de catalogus staan ze weergegeven als nummer 166 en 167.
Meer informatie
Het project wordt mogelijk gemaakt door samenwerking van Museum de Fundatie met het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle.