menu
Binnenkort te zien: ‘Tijdspinsels’ Koppelkerk in Bredevoort

Tijdens de opbouw van de expositie 'Tijdspinsels' in de Koppelkerk Bredevoort - foto Koppelkerk

Het enthousiaste team van de Koppelkerk in Bredevoort laat werk zien van 6 gerenommeerde textielkunstenaars: Willy Doreleijers, Anke Land, Sonja Hillen, Astrid Polman en kunstenaarsduo Anneke Copier & Claudio Varone en Pauline Nijenhuis in de nieuwe tentoonstelling ‘Tijdspinsels’
Welke tijd ademt een textielkunstwerk? Ademt het de snelheid van de hectische tijden waarin we leven? Of is het eerder een stil verzet tegen het tempo van snel, sneller, snelst?
Het thema sluit naadloos aan bij het werk van Pauline.
Nu maar hopen dat de tentoonstelling binnenkort, januari 2022, feestelijk geopend wordt en dat iedereen kan genieten van de bijzondere en minutieus gemaakte werken.

Adres: Koppelkerk
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland

Twee werken naar de States

Op uitnodiging van Mobilia Gallery, neemt Pauline met 2 werken deel aan de tentoonstelling ‘Domestic Disturbance’. 
De expositie vindt plaats in de gelijknamige galerie in Cambridge (Boston, Massachusetts).
Haar werk werd opgepikt, n.a.v. een artikel op www.textileartist.org over haar project Hand@work.
In de eervolle uitnodiging geven de eigenaren Jo Anne Cooper en Libby Cooper aan: “If the HAND@WORK pieces are still available, we would love to include them in the exhibition. It would truly be a pleasure to have you display your outstanding textiles, highlighting your brilliant technical skills and vibrant work for this event.”
Deelname van de gerenommeerde – vernieuwende – kunstenares Lia Cook, gaf Pauline de stimulans om ‘ja’ te zeggen.
Voor ‘Domestic Disturbance’ worden stukken bijeengebracht die innovatief gebruik van textieltechnieken laten zien.
Ze omvatten een breed scala aan inspirerende onderwerpen, zowel sociaal, politiek, als de schoonheid van de natuur en het leven van alledag.

Mobilia Gallery 
www.mobilia-gallery.com

Nieuw boek uitgebracht met de titel 'Ben ik zichtbaar?'

Foto van Caroline van Dockum: Xera Alberts

Dit mooie boekje gaat over Pauline haar project HAND@WORK. 'Hier onderzoek ik als kunstenaar de waarde van een object gemaakt met onze handen versus een machinaal gemaakt object'.
Caroline van Dockum (zie foto) is de hoofdauteur van dit boek. En ook vele andere handen hebben bijgedragen aan dit boek.
Deze prachtig vormgegeven uitgave (Frenz) heeft een gelimiteerde oplage, namelijk 125 stuks. Alle boeken zijn gesigneerd. De prijs is € 19,95 per stuk (exclusief verzendkosten).

Of bestel via e-mail info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]paulinenijenhuis.com

TextielArtist.org - Pauline Nijenhuis: Van ontwerp tot creatie

Op 24 februari 2020 is een interview geplaatst over Pauline haar meest recente project HAND@WORK in de populaire internationale blog TextileArtist.org. 
Lees verder 
 

Expositie ‘Hand Schrift’ op plaats 3 van de lijst culturele hoogtepunten 2019

Pauline haar solo tentoonstelling in CBK Emmen getiteld 'Hand Schrift' is door het Dagblad van het Noorden genomineerd op plaats 3 op de lijst van culturele hoogtepunten 2019 noordelijke provincies.

Recesent Joep van Ruiten schreef: 'Handgemaakte of ambachtelijke textielkunst roept vragen op over de toekomst. Durven we nog de tijd te nemen voor wat we graag doen? Of laten we ons meeslepen door machines en computers? "