menu

Horizontal Crossings, Hanshan Art Museum, Suzhou - China, 2019

International uitwisselings project hedendaagse borduurkunst 15-30 april

Reisverslag van Pauline Nijenhuis
 

Uitwisseling van kennis en ideeën, Oost ontmoet West , West ontmoet Oost

Lala de Dios, de president van ETN (European Textile Network), heeft mij voorgesteld aan Assadour Markarov, professor aan de China Academy of Art (Fiber Art Department) in Hangzou. 
Assadour wilde in zijn nieuwe project Horizontal Crossings zijn kunststudenten en professionele Chinese zijdeborduursters kennis laten maken met hedendaags westerse borduurkunst. Alice Kettle (textielkunstenaar en hoogleraar Textielkunst, Manchester Metropolitan University UK) en ik werden uitgenodigd een 5-daagse workshop te geven. Alice gaf les in machinaal borduren en ik vertelde over mijn werkproces, artistiek experiment en mijn manier van borduren met de hand. 
 
Onderdeel van deze uitwisseling was ook een tentoonstelling, meerdere lezingen en interviews over ons werk in het Hanshan Art Museum.

Ik wil  iedereen bedanken die deze reis voor mij onvergetelijk heeft gemaakt.
Dank aan de SNDCC-groep van Suzhou en het geweldige team van het Hanshan Art Museum. Zij maakten het mogelijk om de Suzhou University, de China Academy of Art, het prachtige kunstcentrum en bibliotheek van Liangzhu en de Chinese Garden in Suzhou te bezoeken.
En niet te vergeten de culinaire ervaringen gedurende het hele verblijf,!

Ik heb met veel plezier lesgegeven aan de leergierige studenten van de Suzhou University en China Academy of Art, de professsionele broduursters van de studios van de kunstenaars Zou Yingzi, Liang Xue Fang en de Suzhou Weihong Textile & Embroidery Company. En ik heb ongelooflijk respect voor de borduurvaardigheden van deze kunstenaars Zou Yingzi en Liang Xue Fang, Suzhou Weihong Textile & Embroidery Company en hun borduur dames. 

En speciale dank aan Alice Kettle, het was super om met haar samen te werken in deze residentie! 

Ik hoop in de toekomst iedereen weer te mogen ontmoeten!

Pauline Nijenhuis 20 juni 2019