menu
Workshopaanbod
Workshop buitentekenen, techniek houtskool

In deze workshop staat centraal het tekenen in de natuur. Om in alle rust een boom te kunnen bestuderen, of een kleiner detail. Misschien durf je het aan een groter geheel in houtskool vast te leggen.
Houtskool is een directe techniek, waar gewerkt kan worden in diverse grijsschalen tot zwart. En deze is ook weer makkelijk met de kneedgum te verwijderen.

Ben je geïnteresseerd laat dit weten via de mail info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]paulinenijenhuis.com 
of per telefoon 0575-574766.

Voorstel data: lente en zomer 2022.
De datum wordt bepaald zodra er minimaal vier geïnteresseerden zijn aangemeld met behulp van de datumprikker. Datum ook op verzoek mogelijk.

Alle benodigde tekenmaterialen verzorg ik, maar het is wel handig om een klapstoeltje of kleedje mee te nemen waar je op kan zitten. En indien nodig wat te drinken en / of eten.

Kosten voor deze workshop € 69,-- per persoon.

Workshops in het atelier 2022

Wat we gaan doen: De technische aspecten van tekenen en schilderen komen aanbod. En er is vooral veel aandacht voor het leren kijken; een basale vaardigheid die je niet genoeg kunt oefenen! Alle workshops bieden een goede basis voor de starter in tekenen en schilderen. Ben je al meer ervaren? Dan is volop gelegenheid voor verdieping. Voor de materialen wordt gezorgd.

Workshop 1: Alles over mengen; ooit zwart gemengd en hoe komt het dat paars mengen zo lastig is?

Wist je dat je met slechts 6 kleuren én wit je oneindig veel kleuren kunt mengen in acrylverf?

Een deelnemer gaf aan dat ze nooit een helder paars kon mengen waarom dit niet lukte komt aanbod. Na deze workshop kan jij je eigen zwart mengen. En hoe leuk is het om je kleuren zelf te mengen in plaats van deze kant en klaar te moeten kopen. In deze workshop gaan we - naast theorie over de kleurenleer – vooral veel mengen!

Wanneer? Op een zaterdagmiddag bij voldoende aanmeldingen, van 13.30 – 17. 00 uur. In de zomervakantie zijn ook andere dagen een mogelijk..

De datum wordt bepaald zodra er minimaal vier geïnteresseerden zijn aangemeld.

Workshop 2: Hoe zorg je ervoor dat je getekende koffiekopje echt rond lijkt?

In deze workshop ga je eerst kennismaken met basis tekentechnieken. Tijdens het tekenen, train je het kijken. Al doende ga je meer ontdekken en krijg je er steeds meer plezier in.
Ook is er aandacht voor het vergroten van de plasticiteit in je tekening. Hoe doorbreek je de platheid van de weer te geven voorwerpen.
En hoe zit het met zwart en wit: wat is het belang van zwart in je tekening en hoe verbeeld je een wit voorwerp? Dit alles komt aan bod in deze in deze heerlijk lange middag.

Wanneer?  Op een zaterdagmiddag bij voldoende aanmeldingen, van 13.30 – 17. 00 uur. In de zomervakantie zijn ook andere dagen een mogelijk.

De datum wordt bepaald zodra er minimaal vier geïnteresseerden zijn aangemeld.

Workshop 3: Schilderen met acrylverf met een beetje hulp van Morandi

Aan de hand van de tijdloze stillevens van de wereldberoemde Morandi, gaan we aan de slag met acrylverf. Er is aandacht voor de gewenste verfsubstantie, de toets (de wijze waarop je het penseel of kwast op het doek plaatst en de verf aanbrengt) en de glaceer techniek; het opbrengen van meerdere lagen. Verder leer je bewuster om te gaan met toets richting, daarmee geef je je geschilderde objecten meer stemming en plasticiteit geeft. Enige aandacht voor de theorie over kleurenleer en het mengen van kleuren, ondersteunt je om te komen tot het mengen van de prachtige tinten in Morandi's stillevens.

Wanneer?  Op een zaterdagmiddag bij voldoende aanmeldingen, van 13.30 – 17. 00 uur. In de zomervakantie zijn ook andere dagen een mogelijk.

De datum wordt bepaald zodra er minimaal vier geïnteresseerden zijn aangemeld.

Workshop 4: Kleur bekennen met Matisse in mixed media pastelkrijt en ecoline

Deze workshop biedt een korte kennismaking met het werk van Matisse, de voorman van de kunststroming Fauvisme. Matisse schilderde overwegend levendige en blij stemmende taferelen, strevend naar beeldende perfectie en harmonie. Je gaat een stilleven weergeven, welke is geïnspireerd is op het werk van Matisse. Dit gebeurt in mixed media, in dit geval inkten en pastelkrijt. Perspectief is hier geen issue. Het gaat vooral om stilering, op zoek naar schoonheid in de versimpeling.

Wanneer?  Op een zaterdagmiddag bij voldoende aanmeldingen, van 13.30 – 17. 00 uur. In de zomervakantie zijn ook andere dagen een mogelijk.

De datum wordt bepaald zodra er minimaal vier geïnteresseerden zijn aangemeld.

Data en kosten
Informatie

Kosten: inclusief BTW € 69,- per workshop per persoon, inbegrepen gebruik van professionele materialen en koffie of thee.

Aanmelden via mail of telefoon 0575-574766 

De workshop heeft doorgang als er voldoende deelnemers hebben aangemeld. Ik hanteer hiervoor een wachtlijst. 

Recensies:
"De workshop Kleuren mengen was een echte eyeopener voor mij. Een prima balans tussen theorie en zelf kleuren mengen - met een toenemende moeilijkheidsgraad. Ik verheug me erop om de opgedane kennis in de praktijk te brengen in de interessante en leuke cursussen Beeldende Vorming bij Pauline. "- Erica"

Me ingeschreven voor een cursus middag om meer technieken te leren. Deze dag was erg gezellig maar zeker maar ook waardevol. Veel geleerd! Meerder opdrachten mogen doen. Steeds werd het weer een stapje moeilijker. Maar door de duidelijke uitleg weten we waar we op moeten letten, en waar we naar moet kijken. En tijdens het maken van de opdracht wel wat geploeterd gelukkig kwam Pauline dan steeds kijken waar ik hulp bij nodig had. Ze gaf me de juiste aanwijzigingen, die er voor gezorgd hebben dat ik weer verder kon en het beste uit mezelf kon halen. Ik heb iets gemaakt waar ik erg tevreden (trots) op ben.'- Roos.

Annulering en restitutie:
De volgende restitutieregels gelden indien u de aanmelding voor deelname aan een cursus of workshop wilt annuleren:

  • tot 4 weken voor aanvang van de workshop: restitutie van het volledige bedrag minus 15,- administratiekosten,
  • van 4 tot 2 weken voor aanvang van de cursus: 50% van het bedrag
  • na 2 weken voor aanvang van de cursus is helaas geen restitutie meer mogelijk.
  • Het is alleen na goed overleg vooraf mogelijk om bij annulering een plaatsvervanger mee te laten doen.