menu
Atelier z7+
Tekenles en schilderles Beeldende Vorming voor volwassenen.

In OKTOBER 2021 is de kans groot dat ik weer kan starten met de reguliere teken- en schilderlessen in mijn atelier! Vanaf 1 september vervalt waarschijnlijk de 1,5 meter afstand.

Als gevolg van de coronacrisus zijn er tot dan geen 'live' lessen. ER IS WEL EEN ONLINE-TEKENCURSUS TE VOLGEN. Deze is geheel in de stijl van mijn lessen van voor de coronacrisus. Instappen kan op elk moment. Mocht u geïnteresseerd zijn, neemt u gerust contact op, info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]paulinenijenhuis.com De kosten hiervoor kunt u verder op deze pagina lezen. En in de zomermaanden workshops en Schets-wandelingen. 

De reguliere 'live' teken- en schilderlessen (vanaf okotober 2021) zijn onder begeleiding en gericht op de persoonlijke ontwikkeling van elke cursist met als doel het leren verbeelden op je eigen manier en niet het afbeelden. De cursisten leren goed kijken en krijgen les in schilder- en tekenvaardigheden zoals het mengen van kleuren, kleurenleer, lijnvoering, vormonderzoek, compositieopbouw, zeggingskracht en de textuur van het werk.

Er wordt gewerkt in diverse technieken en materialen o.a. acrylverf, diverse krijtsoorten, potloodmaterialen, inktsoorten en collage.

Elke cursusreeks heeft een eigen thema dat vaak verbonden is aan het werk van bekende kunstenaars (oude meesters en hedendaagse kunst). De cursusreeks kent een weldoordachte theoretische en didactische opbouw met als doel een eigen werk dat geïnspireerd is op het thema en gemaakt is aan de hand van de technieken die deze cursusreeks centraal staan.

Door goed te kijken en vertrouwd te raken met diverse materialen gaan cursisten zich hierin vrijer voelen en ontstaat er prachtig oorspronkelijk werk.

Kosten

De prijs van de live cursus (oktober 2021) is € 185,- inclusief BTW inclusief professionele materialen. De live cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur. 

De onlinecursus is € 173,- inclusief BTW exclusief materiaal. Er wordt gewerkt met materialen die thuis aanwezig zijn. Dit heeft tevens met het thema van deze tekencursus te maken. Eventueel kan er papier toegestuurd worden.

Voor wie

Iedereen kan deelnemen aan deze cursus, beginners en gevorderden. U hoeft alleen maar nieuwsgierig te zijn en open te staan voor dit nieuwe avontuur.

Waar

Als gevolg van de coronacrisis worden de lessen in het atelier voorlopig uitgesteld. In 2021 wordt gekeken of de 'live' lessen weer mogelijk zijn in het atelier van Pauline Nijenhuis (professioneel beeldend kunstenaar) te Zutphen (nabij Warnsveld, Vorden, Brummen, Dieren, Hengelo, Eefde, Ruurlo, Almen, Baak, Gorssel, Deventer en Lochem).
Adres: Bernard Lievegoedstraat 132, 7207 PX Zutphen.

Aanmelden

Zolang de afstandsregel van 1,5 meter van kracht is kan u zich alleen aan te melden voor de online cursus.

Mailadres: info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]paulinenijenhuis.com of telefoon 0575-574766.

Annulering en restitutie:
De volgende restitutieregels gelden indien u de aanmelding voor deelname aan een cursus of workshop wilt annuleren:

  • tot 4 weken voor aanvang van de cursus: restitutie van het volledige bedrag minus 15,- administratiekosten.
  • van 4 tot 2 weken voor aanvang van de cursus: 50% van het bedrag
  • na 2 weken voor aanvang van de cursus is helaas geen restitutie meer mogelijk.
  • Het is alleen na goed overleg vooraf mogelijk om bij annulering een plaatsvervanger mee te laten doen. Als er een plaatsvervanger voorhanden is.

*Het auteursrecht op het lesmateriaal en de lesmethode berust bij mij, Pauline MM Nijenhuis. Het lesmateriaal en de lesmethode mogen niet zonder mijn voorafgaande schriftelijke toestemming geheel of gedeeltelijk openbaar gemaakt, verveelvoudigd en/of gebruikt worden op welke wijze dan ook.

Een greep uit diverse cursussen