menu
Reviews cursisten

"Door al die lessen en oefeningen durf ik te doen en ben ik ermee bezig."

"De lessen beeldende vorming van Pauline Nijenhuis zijn voor mij een bron van inspiratie, steeds weer vanuit een andere creatieve invalshoek gebracht, motiverend en sensitief kijkend naar de aspiraties van de leerling. Zij neemt je respectvol aan de hand en brengt een vertaalslag van werken van andere kunstenaars om zelf ook het experiment aan te durven gaan."

"Met bijzonder enthousiasme, geduld en persoonlijke aandacht daagt Pauline een ieder uit zijn/haar mogelijkheden verder uit te buiten, grenzen te verleggen en nieuwe paden in te slaan."

"Altijd bijzonder. Voor wie wat verder komen wil ..."

"Het kijken naar werk van verschillende kunstenaars: de wijze waarop zij werkten, in een bepaalde tijd, was een stap om beter te begrijpen'. En dan het zelf doen: een spannend feest."

"Je geeft de lessen precies zoals wij ze graag willen zien met verschillende werkvormen en materialen en steeds een nieuwe uitdaging. Wij denken niet dit in een cursus bij iemand anders te kunnen vinden. Wij vinden jouw manier van werken prettig. Jouw onderwerpen vind ik soms moeilijk, bij deze cursus zag ik er bijvoorbeeld tegenop om weer mensen te moeten tekenen, maar uiteindelijk kan ik er altijd mee uit de voeten op mijn manier en blijkt het onderwerp een uitdaging te zijn. Ik vind je een goede docente die kijkt naar de mogelijkheden van je cursisten en ze stimuleert om het beste uit hunzelf te halen. Kortom de prijsverhoging vind ik jouw cursus zeker waard."

"De workshop Kleuren mengen was een echte eyeopener voor mij. Een prima balans tussen theorie en zelf kleuren mengen - met een toenemende moeilijkheidsgraad. En ik verheug me erop om de opgedane kennis in de praktijk te brengen in de interessante en leuke cursussen Beeldende vorming bij Pauline. Erica"

''Pauline geeft op een prettige manier les. Ze gebruikt zowel theorie als praktijk bij haar lessen waardoor er een verdieping ontstaat in de kennis die je tijdens de lessen op doet. Hierbij heb ik de mogelijkheden van verschillende materialen beter leren kennen en ik weet nu hoe verschrikkelijk veel ik nog niet wist. Er is ook veel aandacht voor het leren van technieken. Hoe laat je een voorwerp er bijvoorbeeld rond, zacht, hard of koud uitzien. Hoe teken je een voorwerp zodat het lijkt dat het dichtbij of ver af staat. Ook is er aandacht om het onderwerp op je eigen manier weer te geven. Ook is er ruimte voor experimenten.
Daarnaast heb ik geleerd mijn spullen schoon te maken op een manier waarbij ik het milieu zo min mogelijk belast. Pauline is geduldig en heeft een hele positieve houding. Waardoor groeien en beter worden bijna vanzelf gaat. Haar manier van les geven heeft mij in mijn kunst uitspattingen op vele vlakken vooruitgang gegeven. Roos'

Aan het werk
Model
Stilleven
Gewassen tekeningen