menu

Mede-borduur-kunstenaars

Marjolein Burbank
Met haar textielwerk geeft Marjolein humoristisch commentaar op alledaagse thema's. Voor dit project HAND@WORK nam Marjolein haar borduurwerk mee naar Bolivia. En voerde met de lokale bevolking spontane gesprekken over borduren in het park.

Tessa van Helden
Reageert met haar borduurwerk op oude familieportretten. Zij zegt over haar deelname aan dit project: "In het begin moest ik wennen aan de verticale borduursteek. En ik voelde me een beetje ongemakkelijk om een patroon te borduren dat van tevoren was ontworpen. In mijn eigen werk borduur ik veel vrijer en maak keuzes tijdens het werken. "

Mique Menheere
In haar borduurwerk geeft ze haar visie op maatschappelijke vraagstukken, hedendaagse kunst, architectuur en archeologie. Ze geniet van het zen-gevoel tijdens het borduren. "In dit project is het best een uitdaging om volgens andermans methode te werken. Aanvankelijk lag het uitstel op de loer. Na een week borduren genoot ik er steeds meer van. Mijn drijfveer is de strijd met de machine en onze onderzoeksvragen. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat. "
In Miques blog Artyembroider leest u meer over haar ervaringen.

Hinke Schreuders
Met naald en draad reageert ze op bestaande beelden waarin thema's als vrouwelijke identiteit, kwetsbaarheid en seksualiteit aan de orde komen. Hinke schreef in haar logboek over dit project: "Ik zit op de grond, in een lichte kamer, de deur naar de tuin gaat open en ik hoor het ritselen van de wind in de grote populier buiten. In het centrum van de drukke stad, stil en vredig."

Pauline Nijenhuis
Door te borduren heeft ze meer ruimte voor vrije gedachten dan tijdens het werken op de computer. In dit project is Pauline, net als Tessa, erg benieuwd of er verschillen zullen zijn in alle met de hand gemaakte borduurwerken. "En kunnen we ons eigen borduurhandschrift herkennen?'

Foto's van Marjolein Burbank, Tessa van Helden, Mique Menheere, Hinke Schreuders.