menu
'Interne Storingen' - Mobilia Gallery - Boston Massachusetts VS - 1 februari tot 31 maart 2021 

Op uitnodiging van Mobilia Gallery, neemt Pauline met 2 werken deel aan de tentoonstelling ‘Domestic Disturbance’. 
De expositie vindt plaats in de gelijknamige galerie in Cambridge (Boston, Massachusetts).
Haar werk werd opgepikt, n.a.v. een artikel op www.textileartist.org over haar project Hand@work.
In de eervolle uitnodiging geven de eigenaren Jo Anne Cooper en Libby Cooper aan: “If the HAND@WORK pieces are still available, we would love to include them in the exhibition. It would truly be a pleasure to have you display your outstanding textiles, highlighting your brilliant technical skills and vibrant work for this event.”
Deelname van de gerenommeerde – vernieuwende – kunstenares Lia Cook, gaf Pauline de stimulans om ‘ja’ te zeggen.
Voor ‘Domestic Disturbance’ worden stukken bijeengebracht die innovatief gebruik van textieltechnieken laten zien.
Ze omvatten een breed scala aan inspirerende onderwerpen, zowel sociaal, politiek, als de schoonheid van de natuur en het leven van alledag.

Expositie: 1 februari tot 31 maart 2021 

Mobilia Gallery 
www.mobilia-gallery.com

'75 jaar vrijheid van de kunst' is VERLENGD - Stadsmuseum Doetinchem, 22 september 2020 - 2 augustus 2021

Het belang van de vrijheid in de kunst krijgt na de tweede wereldoorlog grote betekenis. Kunstenaars eisen hun vrijheid op en willen verandering. 
Deze tentoonstelling welke een samenwerking is tussen acht  Nederlandse en acht Duitse steden, wordt in vier tijdszones ingedeeld. Beginnend met kunst net voor en tijdens de tweede wereldoorlog. Gevolgd door de jaren 50 - 60 met de kunststromingen Zero en de Cobra. Figuratief en expressief schilderen bloeide op in de jaren 70-80. En in de laatste zaal en gang volgt de periode 90 tot nu, waar vrijheid niet vanzelf sprekend is. Of grote gevolgen geeft op klimaat verandering, onze kwaliteit van leven en …kans op besmetting.  
In deze tentoonstelling wordt het verhaal, waarom is deze kunst is gemaakt verteld. En welke functies heeft de kunst gehad in al die tijdvakken? 

In elke tijdsperiode worden een aantal kunstenaars centraal gesteld die voor die betreffende periode regionaal als ook landelijk van betekenis zijn geweest, zowel Duitse als de Nederlandse kunstenaar. 

Deelnemende kunstenaars zijn Otto Pankok, Jo Spier, Cas Oorthuys, Maria Austria, Otto Andreas Schreiber, Hendrik Nicolaas Werkman, Philip Mechanicus, Armando, Corneille, Jan Kagie, Lucebert, Eugène Brands, Roelof Frankot, Jan Homan, Henk Peeters, Anton Heyboer, Eva Pankok, Karel Appel, Günther Uecker, Jan Henderikse, Ulay, Michael Wolf, Kars Tuinder, Kadir van Lohuizen, Pauline Nijenhuis, Kira Fröse en RoosArt.

Deze tentoonstelling maakt onderdeel uit van het grensoverschrijdende Achterhoek programma, geïnitieerd door Stichting Gelderland Herdenkt 75 jaar Vrijheid & Vrede. Een initiatief van de provincie Gelderland.

Deze unieke tentoonstelling is vanaf dinsdag 22 september 2020 tot en met 1 augustus 2021 te bezoeken in het Stadsmuseum Doetinchem. 

Adres: Burgemeester van Nispenstraat 2 7001 BS Doetinchem
Open: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur / zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur
Reserveren is verplicht