menu
Twee werken geselecteerd voor de KlimaatExpo ’22 - Zwolle

Dit is de eerste landelijke klimaattentoonstelling, georganiseerd door Stichting ArtWorlds, waarbij kunstenaars gevraagd wordt om uitdrukking te geven aan hun visie op (de) klimaatverandering: “De klimaatcrisis schreeuwt om grote veranderingen, die ons voorstellingsvermogen soms nog te boven gaan. We hebben de verbeeldingskracht van kunstenaars nodig om het onvoorstelbare in beeld te brengen.”
Uit de 2200 inzendingen zijn twee werken van mij geselecteerd en op deze tentoonstelling te zien, namelijk het werk Verstoord Evenwicht en Snellandschap Disco.  

Verstoord evenwicht is een ouder werk van mij, dat ik weer opgepakt heb vanwege de zorgwekkende ontwikkelingen. Door visserij en vervuiling sterven jaarlijks 120.000.000 haaien. Het omgekapte bos symboliseert ontbossing door o.a. houtstook waardoor de aarde sneller opwarmt, met zeespiegelstijging tot gevolg. 
Al honderd miljoen jaar zwemmen mensenhaaien in de oceanen. Voor deze succesvolle dieren waren evolutionaire veranderingen niet noodzakelijk. Maar hoe zal dit voor ons mensen zijn? 

Het werk Snellandschap Disco, gaat over een olieraffinaderij vermomd als tropisch resort. 
Zo misleidend als dit beeld, is het imago dat de fossiele industrie creëert m.b.t. vergroening van hun productie. Ze doen alsof ze vooroplopen, maar blijven investeren in fossiele brandstoffen.
Uit onderzoek blijkt dat oliemaatschappijen slechts schijnoplossingen nastreven (greenwashing) en daarmee de transitie vertragen.

Informatie expositie 
Open vanaf 17 september t/m 4 december.
De 250 geselecteerde werken zijn op meerdere locaties te zien, te weten in het Academiehuis De Grote Kerk en Museum De Fundatie te Zwolle en Kasteel het Nijenhuis, de Tuinzaal en de beeldentuin in Heino/Wijhe.

Publieksprijs
Deze tentoonstelling kent ook een Publieksprijs. Mocht u mijn werken willen zien en er wellicht zelfs op stemmen; deze zijn te vinden in de Grote Kerk.
In de catalogus staan ze weergegeven als nummer 166 en 167. 

Meer informatie

Deelname aan Remastered Art in Dutch Design Week

Remastered Art is een nieuwe kunststijl die verleden en heden combineert en zo een nieuwe kunststroming creëert. Door hedendaagse kunstenaars te verbinden met verouderd werk ontstaat een nieuw kunstwerk! Verschillende stijlen, materialen en kunstenaars worden verenigd. Dit proces levert interessante en eigentijdse kunst op.
Het werk dat ik krijg toebedeeld, betreft een gobelin met een rococo tafereel. Hier mag ik op reageren. 
Wat ik hiermee ga doen blijft nog even een verrassing.

Wanneer en waar te zien:
De Dutch Design Week vindt plaats van 22 t/m 30 oktober in Eindhoven
MONDiLAB, Steenoven 32, kaart nr. X0
Open: 11:00 - 18:00
Toegang vrij

'Interne Storingen' - Mobilia Gallery - Boston Massachusetts VS - 2021 

Op uitnodiging van Mobilia Gallery, neemt Pauline met 2 werken deel aan de tentoonstelling ‘Domestic Disturbance’. 
De expositie vindt plaats in de gelijknamige galerie in Cambridge (Boston, Massachusetts).
Haar werk werd opgepikt, n.a.v. een artikel op www.textileartist.org over haar project Hand@work.
In de eervolle uitnodiging geven de eigenaren Jo Anne Cooper en Libby Cooper aan: “If the HAND@WORK pieces are still available, we would love to include them in the exhibition. It would truly be a pleasure to have you display your outstanding textiles, highlighting your brilliant technical skills and vibrant work for this event.”
Deelname van de gerenommeerde – vernieuwende – kunstenares Lia Cook, gaf Pauline de stimulans om ‘ja’ te zeggen.
Voor ‘Domestic Disturbance’ worden stukken bijeengebracht die innovatief gebruik van textieltechnieken laten zien.
Ze omvatten een breed scala aan inspirerende onderwerpen, zowel sociaal, politiek, als de schoonheid van de natuur en het leven van alledag.

Mobilia Gallery 
www.mobilia-gallery.com