menu

Tussen Station, acryl en DMC garen, deels hand geborduurd op katoen. Afmeting 1,80 x 2,40 cm

Dit werk, bestaande uit 5 onderdelen, gaat over hoe moeilijk het is om erachter te komen wat ‘waar’ is in onze huidige tijd. Door nieuwe technologische ontwikkelingen en internet, krijgen we veel informatie. Hoe onderscheiden we feit van fictie en hoe kunnen we nog onze mening over iets vormen.

'Die ‘bewerking’ bestaat in dit geval uit diverse werkstadia en technieken, zoals fotografie. Ik fragmenteer de foto’s op de pc door ze in stukjes te hakken, herschikken en met de hand weer een fase verder te abstraheren. Vervolgens vul ik de vormen in de mijn kenmerkende toets of lijn.
Een complex proces. Zoals ik vermoed dat vele processen in onze maatschappij inmiddels ook zijn. Onnodig complex, denk ik vaak. Teveel belangen… En misschien staan we nu wel verder weg van waar het eigenlijk voor ons om zou moeten gaan.
Als kunst, staat het ver van de traditionele schilder uit de 19e eeuw. Hij zit met zijn ezel voor zijn model / landschap en schildert dat.'

Tussen Station wordt in de toekomst verder uitgebreid. Bijvoorbeeld mocht er een expositie aandienen met de mogelijkheid een muur of anders te vullen.